Tippa på fotbollsfesten

Att tippa på fotboll är en av de mer populära och vanligare formerna av betting, och omsätter stora summor bara i Sverige varje år. Det bästa är att man inte nödvändigtvis måste känna till så mycket på förhand för att ge sig in i tippandets värld!
I den här texten tänkte vi gå in på hur du tippar, vad som är värt att tänka på och vilka lag och ligor som är värda att uppmärksamma.

Spel att tippa på

I Sverige är förstås Allsvenskan den enskilt största ligan att tippa på, med stor spänning och mycket stoj inför. Malmö FF står ofta som favoriter på förhand men ingenting är förstås säkert i fotbollens värld där nya stjärnor uppstår och gamla dalar.

För att komma igång med tippandet väljer du förstås först ett spelbolag att spela genom. Därefter har du ett stort utbud av fotbollsligor att välja mellan, där inte bara de svenska ligorna representeras. Premier League, La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Champions League och Serie A är alla väldigt populära ligor att spela på tack vare deras storlek och popularitet. Och även om dessa ligor vi nyss nämnt är bland de största i världen är det också värt att ta en extra titt på de sydamerikanska och asiatiska ligorna, som växer för varje år som går. Dessa är inte lika kända hos luttrade spelare varför oddsen ofta kan vara riktigt bra!

Innan du väl registrerar dig hos ett spelbolag kan det vara värt att kika på de välkomstbonusar de olika bolagen erbjuder. Med tanke på konkurrensen är dessa erbjudanden inte sällan väldigt generösa och delas ut när du har satt in din första insättning. Ett exempel på erbjudande är till exempel att du kan få 100% bonus på din första insättning upp till ett på förhand bestämt belopp, ofta runt 1000 SEK. Värt att tänka på är att dessa bonusar oftast kommer med ett omsättningskrav, vilket innebär att du måste "spela" din bonus och därför inte kan ta ut den i omedelbar vinst. Med detta sagt så boostar ju dessa bonusar ändå ditt spel vilket förstås bara är till din fördel!

Inför spelet

Innan du börjar tippa så är det förstås en god idé att titta på de olika parametrar som kan påverka utgången av ett spel. Detta har bland annat att göra med statistik och historik, exempelvis hur individuella spelare mår eller hur lagens form ser ut. Ett tips är att inte stirra sig blind på lagens storstjärnor, utan att istället se laget som en helhet – hur kommer det exempelvis att samarbeta sinsemellan?

Du kan även hålla koll på hur vädret ser ut under dagen för spelet då exempelvis en blöt spelplan kan ha olika effekt på olika spelare, eller om luften kanske är tunn, vilket också kan påverka spelarnas förmåga och anstränga deras fysik.

Med andra ord finns det mycket du kan hålla reda på inför ditt tippande – välj ett spelbolag och en liga att spela på – men glöm inte heller att kolla på hur lagen tidigare har presterat och om/hur väder och vind kan påverka resultatet.