Fasta travodds

Trav är också en av de populäraste sporterna i Sverige att spela på och erbjuder spänning samt chans att vinna en stor summa pengar. Trav körs varje dag året runt, förutom på julafton. De populäraste loppen att spela på i Sverige är V75 som körs på lördagar, man brukar säga att V75 är travets elitserie då det är där de bästa hästarna och kuskarna tävlar mot varandra.

Vad betyder fasta odds

Fasta odds innebär att du ser direkt hur stor vinst du kommer få. Det betyder dock inte att vanliga odds är mindre bra, men med fasta odds ser man helt enkelt direkt hur mycket man kommer att vinna, medans man med vanliga odds ofta får reda på hur mycket man vunnit när loppet är över. Fasta odds är alltså bra på så vis, men chansen finns att oddsen kanske blivit högre om de inte hade varit fasta. Man får helt enkelt mer säkerhet men även chans till mindre belöning.

Fasta odds är bra för spelkulturen inom trav, då folk som inte är villiga att ta stora risker kan vara med och spela då fasta odds erbjuder en viss säkerhet. Med vanliga odds kan man satsa på en häst med ett visst odds som sedan kan bli lägre om fler väljer att spela på samma häst. Med fasta odds kan det kännas säkrare att satsa mindre summor pengar i början för att lära dig spelet, men även bli bättre och så småningom sätta högre odds.

Att spela på hästar

Trav är populärt i Sverige därför att det är en väldigt enkel sport att lära sig. Det finns inte en massa komplicerade regler eller allt för svårtillgänglig information. Trav handlar väldigt mycket om just vadslagning. Detta gör att sporten kan spridas vidare och assisterar därför till travsportens överlevnad. Det finns mängder med bloggar och hemsidor på nätet där experter delar med sig av heta tips inför nästa stora lopp, men du kan även finna tips i tidningar, TV och radio. De fasta oddsen gör att dessa tips inte har någon inverkan på eventuella vinster. Det gör att oddsen stannar där de är oavsett hur många människor som hör tipset och väljer att spela på en enskild häst eller kusk. Fasta tips kan även leda till att personer inom travsporten delar med sig av olika tips om hur man blir bättre på att travspel.

De största travloppen i Sverige

Desto större ett travlopp är blir det självklart även så att vinsten blir större och att det finns mer pengar i potten att kamma hem. Ett större lopp leder oftast till att allt fler väljer att spela på det, vilket gör att travsporten växer och ökar i popularitet.

De tre allra största loppen som körs i Sverige är Olympiatravet, Elitloppet och Åby Stora Pris.

Tävlingarna är alla väldigt prestigefyllda och ger oftast en större summa prispengar till den som vinner ett lopp. Det rekommenderas starkt att titta på när dessa lopp körs, då deltagarna som ställer upp är de allra bästa inom trav i Sverige, och som gör sitt allra yttersta för att vinna, tack vare att det är väldigt stora summor pengar det handlar om. Se även till att spela på dessa lopp för att ytterligare öka spänningen.