Bettingtips

Att spela på oddset, eller betting, innebär att du satsar pengar på det utfall som du tror att ett specifikt arrangemang eller en specifik situation ska sluta på. Ett av de vanligaste bettingobjekten är matcher av olika slag, men man kan satsa på resultat i exempelvis musiktävlingar, val och så vidare också. Vid matcher så är det inte bara slutresultat som är med på oddset. Man kan tippa på en hel del olika detaljer inom matchen som vilka spelare som kommer att göra mål eller hur många gula kort som kommer delas ut och så vidare.

Bettingobjekt

Stora föremål för betting är fotbollsmatcher, ligor och travlopp. Sporter som fotboll, tennis, ishockey, boxning och basket är exempel på populära oddsobjekt. De stora fotbollsligorna, OS, VM och så vidare är populära likaså, och dagligen spelar mängder av människor på hästar. Främst trav men även galopp. Greyhoundracing, vinthundar som springer, spelade man tidigare på i Sverige men idag är det svårare då man måste besöka anläggningarna för att satsa pengar sedan en regeländring. I andra länder är dock greyhound-lopp fortfarande väldigt populära. När det vankas nyval inom politiken så kan man satsa pengar exempelvis på vilket parti som ska bli störst, hur många procent av rösterna partierna får och vilka partiledare som får flesta röster och så vidare. Inom en annan bransch, musikbranschen, är det vanligt förekommande med betting vid melodifestivalen och European Song Contest.

Hur vinner man?

Den som alltid har mycket tur med sig kan prova att gissa sig till ett resultat, men man blir en mycket mer framgångsrik odds-spelare om man sätter sig in i bettingvärlden och gör mer strategiska val. Först och främst behöver man läsa sig till vad betting är och vad det innebär. Sen är det bra att man studerar sannolikheten för att någonting ska ske. Innan man klickar sig in på ett spelbolag och börjar satsa på oddset så bör man kika runt bland alla spelbolag. Man kan nämligen hitta riktigt bra kampanjer som exempelvis ger dig mer spel för pengarna eller högre utdelning om det blir vinst. De flesta spelbolag har även utvecklade bonussystem för att välkomna dig som ny kund eller för att belöna befintliga, trogna kunder. Det första man behöver veta innan man satsar någonting på betting är vad odds egentligen är. Odds betyder kort sagt hur stor sannolikhet det är för någonting specifikt att inträffa. Om det inte är särskilt troligt att någon ska inträffa, exempelvis att en särskild häst i ett lopp ska vinna, så blir oddsen höga. Det innebär att om du skulle satsa på den hästen och den ändå vinner så har du god avkastning. Om det däremot är en favorit som alltid vinner och det inte är några andra hästar med som brukar placera sig så blir oddsen låga och din insats multipliceras inte med en särskilt hög siffra när det är dags för utbetalning. Det är bra om man är insatt i den aktuella sporten om man ska spela på betting. Då undviker man onödiga fallgropar och man kan tillsammans med lite fingertoppskänsla skapa goda vinstchanser.

Livebetting

Livebetting betyder att du spelar under tiden som matchen eller något annat arrangemang pågår. Du kanske sitter hemma i TV-soffan med kompisarna och kan följa matchen med engagemang och spänning. Oddsen kan svänga kraftigt under en livebettingmatch och håller du tungan rätt i munnen så kan du vinna både pengar och äran. Vid livebetting så satsar du både på specifika händelser och resultat som du tror sker under matchens gång och du satsar på olika slutresultat.

Hitta till oddset

Hos de flesta välutvecklade spelbolag hittar du betting, och är du lite nyfiken och aktiv så kan du hitta riktigt bra erbjudanden där du får bonusar eller andra kampanjer vid spel. Är du ny inom spel online så ska du leta efter de spelbolag som just nu ger de bästa välkomstbonusarna. Detta skiftar i takt med att spelbolagen vill locka nya kunder till sig. Stora spelbolag som har odds och betting är exempelvis Unibet, Betsson, Bet365 och Betway. De flesta spelbolag tar även regelbundet fram bra erbjudanden och kampanjer till redan befintliga kunder, som en belöning för att de stannar på sidan och spelar.