Bettingtermer

Att spela på odds är både spännande och roligt. Desto roligare blir det förstås om man förstår spelet helt och hållet. Det kan även hjälpa dig att bli en vinnare. Därför kommer här en hjälpt till dig som vill få stenkoll på allt som har med betting att göra och de betting-termer man behöver känna till när man spelar på oddset.

Vad är betting?

Betting innebär att man satsar pengar på någon form av spel. Det kan röra sig om till exempel sport som fotboll, hockey eller trav där du satsar pengar på matchresultat, vilken häst som vinner eller liknande. Det kan även handla om att man ska tippa resultat vid andra arrangemang som Eurovision Song Contest eller politiska val. Odds betyder egentligen hur mycket man får tillbaka i proportion till de pengar man satsat - om man vinner. Om någonting har ett lågt odds så innebär det att chansen att det man satsat på ska inträffa är ganska stor, och att vinstutbetalningen då blir ganska liten. Högt odds å andra sidan innebär att sannolikheten för något att inträffa, exempelvis ett lag ska vinna en match, och då blir vinsten desto större om du skulle tippat rätt. Oddsen finns i två olika varianter; fasta och flytande. Vid fasta odds är utfallet, det vill säga oddsen, bestämda och fastslagna i förväg. Dessa ändras inte någonting fram tills matchen eller loppet. Motsatsen är flytande odds vilket kan ändras ända fram till spelstart eller när loppet ska gå.

Vanliga och viktiga termer

När du ska spela på betting är det viktigt att känna till de termer och begrepp som förekommer. Det gör spelet mer intressant och vinstchanserna ökar. Därför kommer här några termer som är värda att känna till. Live betting innebär att du spelar live under tiden som matchen går. Oddsen och andra förutsättningar kan svänga ganska ordentligt vid live betting och du kan under spelets gång spela på exempelvis vem som ska bli nästa målgörare, hur många gula kort som kommer delas ut, vem som får gult kort, halvleksresultat, slutresultat, matchens spelare, hur många mål som kommer göras och så vidare. Man blir lätt engagerad i spelet tack vare live betting. Matchresultat innebär att du ska tippa vad slutresultatet blir på matchen. Ett av de mest vanliga bettingspelen. Spelstopp betyder att du inte längre kan spela på exempelvis en match. Matchstoppet inträffar ofta vid matchstart. Om du spelar på flera olika matcher så kan du kombinera dem och då blir det till systemspel. Om ett spel är 2/3 så vinner du om du har rätt resultat på två av tre matcher. Vinnarspel är vanligt inom betting och kan handla om allt från matcher till serier och andra tävlingar som melodifestivalen. Det handlar helt enkelt om att man spelar på vem som vinner alltihop. Om du stöter på begreppet limit i bettingsammanhang så betyder det att det är den högsta insatsnivån som du får spela för spelbolaget. Det är viktigt att hålla reda på tider när man spelar på oddset. Ibland är det matcher och evenemang i andra länder. Står det CET så innebär det Central European Time. Det finns förstås en hel del fler termer men det här är några av de vanligaste och mest viktiga att känna till.

Hitta oddsspel

Betting och andra spel hittar man hos flera olika spelbolag. Det finns bara ett spelbolag som har sin bas i Sverige och det är Svenska Spel. Svenska Spel har monopol på spelmarknaden men det innebär inte att de är de enda. Andra spelbolag har nämligen kommit runt detta genom att placera sin bas i andra länder som exempelvis Malta eller Gibraltar. Det gör att även dessa kan erbjuda skattefria vinster. Förutom hos Svenska Spel så hittar du oddsspel hos exempelvis Unibet, Betway och Betsson. Kolla gärna runt bland flera olika spelbolag. Eftersom konkurrensen är så stor om kunderna så kommer spelbolagen regelbundet ut med riktigt bra erbjudanden och kampanjer. Kolla särskilt in bonussystemen som kan vara riktigt förmånliga!